Hur man använder en högtryckstvätt

Högtryckstvätt

Det finns många olika märken av högtryckstvättar på marknaden.
Det finns högtryckstvättar på släp, kall och hetvattentvättar. Dom vanligaste högtryckstvättarna är kallvattenstvättar som är det vanligaste privatpersoner köper. Företag köper oftast stationära hetvattentvättar till sina maskinhallar.
Hetvattentvättar är lite effektivare mot smuts som sitter hårdare.
Vill man ta bort fett och olja från sitt arbetsfordon med hjälp av en högtryckstvätt så är det en fördel om man kan använda ljummet till varmt vatten. Har man en vanlig högtryckstvätt så kan man om man har möjlighet koppla in den på vanlig kran för att använda varmare vatten.
Det finns speciella rengöringsmedel för olika sorters av rengöring.  Fasadtvätt innehåller medel som är lite effektivare mot alger medan shampoo till bil  har mer fettlösande egenskaper. Det finns olika munstycken och redskap till högtryckstvättar. Det finns roterande munstycken med borstar som är effektivt till att tvätta marksten med. Glöm inte att du alltid måste skölja av föremålet du rengör innan du går in och tvättar något mekaniskt med borste och liknande. Man ska även undvika att spruta direkt på motorer och elektriska känsliga delar då vattnet kan tränga in på oönskade ställen.
Om du tvättar hemma på uppfarten och låter vattnet rinna ut i dagvattenbrunnar så tänk på att använda miljövänliga alternativ så långt som det går.