Sju tips för att spara pengar i en lågkonjuktur

Även om många människor känner en kall vind på grund av en låg ekonomi, finns det fortfarande sätt att spara pengar. Här är sju tips:

1. Skär ner på onödiga utgifter. Detta kan inkludera saker som att äta ute, underhållning och annan lyx. Du kanske måste skjuta upp er badrumsrenovering Stockholm, åtminstone ett tag.

2. Gör en budget och håll dig till den. Detta hjälper dig att spåra dina utgifter och göra nödvändiga justeringar. Vi märkte till exempel att vi inte tidigare budgeterat för vår tandläkare Skarpnäck.

3. Investera i kvalitetsartiklar som håller. Detta kan spara pengar på lång sikt genom att undvika ersättningskostnader. Istället för en ny iPad, köp en refurbished iPad!

4. Leta runt efter de bästa erbjudandena på allt från matvaror till försäkringar. Säg upp din dyra städfirma och kolla om du kan få en bra billig deal på städfirma Stockholm.

5. Dra nytta av gratis eller rabatterade tjänster och aktiviteter. Kolla vad du betalar för din bilgaranti, du kan nästan alltid spara pengar där!

6. Gör extra betalningar på skulder för att betala av dem tidigare och spara på räntekostnader.

7. Spara regelbundet, även om det bara är en liten summa varje månad. Detta kan hjälpa dig att bygga upp en nödfond för att täcka oväntade utgifter. Och om krisen går över utan att du måste lägga ut med pengarna har du kanske över till din badrumsrenovering Solna!

Hur du sparar pengar

Det finns nästan alltid smarta sätt att spara pengar när det verkligen kniper i kassan. Det behöver inte heller vara så dramatiskt – kolla först vad ni har för ”extrautlägg”, som ni kanske inte ens använder. Det kan vara Spotify-konton, streamingtjänster ni faktiskt inte tittar på särskilt ofta, eller andra typer av abonnemang som ligger och tickar. Även om de flesta bara drar en hundring eller två blir det lätt en ”många bäckar små”-effekt i slutändan. Tänk också på matvanor och handling – skulle ni spara om ni storhandlade, istället för att äta ute eller beställa Foodora hem till dörren flera gånger i månaden?

 

Tjäna pengar hemifrån

Det finns ett antal saker som du kan sälja när du har lite pengar. Ett alternativ är att sälja kläder som du inte längre bär. Ett annat alternativ är att sälja saker som du har runt ditt hus som du inte längre behöver, såsom böcker, DVD-skivor eller möbler. Du kan också sälja handgjorda föremål, som smycken eller tavlor. Om du har en skicklighet eller talang kan du sälja tjänster, som hundpromenad eller trädgårdsarbete. Slutligen kan du också sälja matvaror, såsom bakverk eller konserver. Vad du än bestämmer dig för att sälja, se till att prissätta dina varor konkurrenskraftigt och tydligt märka dem så att potentiella köpare vet vad de får.

Nätet är en bra plats att tjäna en extra hacka

Det finns ett antal sätt att tjäna pengar snabbt online. Ett sätt är att sälja produkter eller tjänster online. Detta kan göras genom ett antal olika plattformar, som eBay, Amazon eller Etsy. Ett annat sätt att tjäna pengar snabbt online är att göra undersökningar eller delta i fokusgrupper. Företag letar alltid efter feedback från konsumenter och är villiga att betala för det. Slutligen, ett annat sätt att tjäna pengar snabbt online är att starta en blogg och tjäna pengar på den genom reklam, affiliate-marknadsföring eller försäljning av produkter eller tjänster. Om du har något värdefullt att säga och kan bygga en publik kan du tjäna mycket pengar på att blogga. Nu har inte jag tjänat ett enda korvöra på att blogga här, i och för sig… men jag känner människor som har tjänat pengar på det, så det måste gå! När det gäller att dra in pengar på bloggandet är det som bekant ofta ads-materialet som spelar stor roll.