Bästa tipsen på hur man får bra bilder med mobilen

Alla har vi kameror i våra mobiler idag och internet flödar av bildtjänster där man kan dela med sig och låna andras bilder. Men hur tar man en bra bild med sin mobilkamera egentligen? Här har vi lite tips på hur du får bra bilder.
Behöver du hyra fotograf Stockholm eller ha en Porträttfotograf som tar minnen för livet så är det alltid prisvärt att ta hjälp. Att ta in en bröllopsfotograf Stockholm är alltid en bra ide. Du får bilder i hög kvalitet istället för suddiga mobilbilder av gästerna.

Mobilkameran

  • Många bilder

Fördelen med digital fotografering är att man inte behöver vänta på att se resultatet. Ta gärna fler bilder på samma sak och gå sedan igenom och radera det som inte blev bra. Väldigt användbart om man tar bilder på flera människor samtidigt för då kan du sortera bort bilder där folk blinkar.

  • Använd knappar

Dom flesta mobiler idag har ingen dedikerad kameraknapp. Trots detta kan man ställa in så att man tar bilder med volymknapparna. Avnänd knapparna så blir bilderna stabilare och mindre suddiga.

  • Peka på skärmen

Peka på ansiktet eller på det du ska fotografera så ställer kameran in fokus på detta. Annars så försöker kameran ha fokus på allt och det brukar bli suddigare bilder.

  • Ingen blixt

Blixten på mobilerna brukar förstöra mer än vad dom tillför. Använd blixten sparsamt

  • Undvik att zooma

Att zooma innebär att man skalar bort pixlar. Vid full inzoomning så blir bilder väldigt gryniga. Gå så nära du kan istället. Klipp hellre bilden i efterhand det ger bättre resultat och är samma princip.

  • Ljussättning

Tänk på vart du har ljuset och se gärna till att du följer det om du kan. Stå med ryggen mot ljuskällan när du ska fotografera och undvik skugga din bild.

  • Aktiv fotograf

Experimentera, flytta runt på saker och prova att ta bilderna i olika vinklar